Μπορείτε να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο για ski ή snowboard ή έστω να απολαύσετε τον καφέ σας θαυμάζοντας τη θέα από την κορυφή του Τυμφρηστού.

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και οι οποίες δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους φίλους του σκι αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στα 1840 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο Βελούχι, στη θέση ‘Διαβολότοπος’ του όρους Τυμφρηστός, το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου έχει μεγάλη χρονική περίοδο λειτουργίας και καλής ποιότητας χιόνι.

Στο κέντρο λειτουργούν 12 πίστες με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας, για τις ανάγκες τόσο των αρχάριων σκιέρ όσο και των προχωρημένων. Κορυφαία είναι η πίστα “Ηρακλής 1” για έμπειρους σκιέρ.

Κατόπιν συνεννόησης, το κέντρο σας παρέχει και τη δυνατότητα νυχτερινής κατάβασης που είναι από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες.

Πολλές διαδρομές εκτός πίστας παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον ενώ οι υποδομές του κέντρου περιλαμβάνουν baby-lift για τους εκπαιδευόμενους χιονοδρόμους και την προετοιμασία αθλητών και επτά αναβατήρες που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 5150 άτομα την ώρα.

Στο κέντρο λειτουργεί σχολή, υπάρχουν δύο καταστήματα για αγορά και ενοικίαση εξοπλισμού, σαλέ με μπαρ, υπαίθρια μπαρ στις πίστες αλλά και σύνδεση με το διαδίκτυο για να ενημερώνεστε κάθε στιγμή από τις κάμερες που μεταδίδουν τον καιρό στις πίστες.

Εδώ μπορείτε να νοικιάσετε και έλκηθρα χιονιού (scooters). Μια βόλτα σε αυτά θα σας μείνει αξέχαστη!